Main Page Sitemap

Amanda lundeteg vd allbright


amanda lundeteg vd allbright

: Mycronic vinnare av AllBrightpriset 2015, kungsleden börsens mest jämställda bolag, fastighets Nytt. Även antalet slingerbulten stockholm, sverige jämställda ledningsgrupper slår rekord. By using Twitters services you agree to our. Om vi skulle gå in i en lågkonjunktur och få färre nya bolag på börsen skulle jämställdheten antagligen minska för första gången sedan vi började mäta för sju år sedan. Flera bolag på röda listan avnoteras varje.



amanda lundeteg vd allbright

Amanda Lundeteg, vd på Allbright. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT. Börsbolagen blir sakta mer jämställda i sina ledningsgrupper. Det framkommer i den årliga Allbright -rapporten som presenterades under måndagen och bland annat visar att antalet vd-kvinnor har ökat med hela.

Amanda lundeteg vd allbright
amanda lundeteg vd allbright

Det är en positiv utveckling. 3, bolagen rangordnas utefter hur jämställda de är i ledningsgruppen och placeras på antingen en grön, gul eller röd lista (tidigare vit, grå och svart lista). Från 20 var Rebecca Lucander vd för stiftelsen. En av fyra vd:ar, samtliga män, ratar alltså kvinnor. Cookie Use and, data Transfer outside the. Den gröna listan med jämställda bolag når i år en ny toppnivå och går från 39 till 47 bolag, vilket utgör 14 procent av de totala börsbolagen. Men fortfarande är bara 8 procent av styrelseordförandena kvinnor. De gamla elefanterna är lite mossiga och kör på i gamla hjulspår.


Sitemap