Main Page Sitemap

Pension kommunalråd göteborg


pension kommunalråd göteborg

Siffrorna bygger på den lön de har idag och visar den maximala fallskärm kommunen. Allra mest får Göran Johansson: 38500 i månaden. Det visar sig nu att Kia Andreasson, som blir folkpensionär 2014, satt för kort tid i riksdagen för att få full pension därifrån och från sina 12 år som kommunalråd i Göteborg får hon ingenting så säger reglerna gällande förtroendevalda på det här området. Det är som att söka om socialbidrag. Oppositionen motsätter sig beslutet och menar att förändringar ska göras i samband med en ny mandatperiod. Tillsammans har de fallskärmar på 50 miljoner kronor. Under onsdagens kommunstyrelsemöte beslutade den rödgröna majoriteten att förändra reglerna för pension för politiker. Fotnot: GT har även räknat ersättarna i kommunstyrelsen bland kommunalråden eftersom de är heltidsanställda med samma arbetsuppfgifter, samma lön och samma pensionsregler som ordinarie kommunalråd. Så som reglerna varit skrivna tills nu innebar det att arvoderingen från Göteborg stad inte var pensionsgrundande för henne. Om deras inkomster förändras kan fallskärmarna i slutändan bli både högre eller lägre.

Så var till exempel fallet för. LÄS MER: Krismöte efter festresorna - Tord Karlsson vill sparka Intraservice direktör. Samtidigt lämnar även det tunga trafikkommunalrådet Johan Nyhus. Kan sticka i ögonen - När man ser uppgifter som att Kerstin Alnebratt kan få upp till 7,5 miljoner kronor så är nya krogar i stockholm det klart att man kan ifrågasätta det. Jag vill bara att det ska vara rättvist, säger Kia Andreasson.

Vid 30 000 i pension måste man därför tjäna 51258 kronor i månaden för att bli av med hela de kommunala pensionen. På en direkt fråga om den hårda debatten inom trafikområdet och höga tonläget i diskussionerna om trängselskatter och Västlänken, spelat in i hans beslut att sluta, säger Johan Nyhus:  Är man politiker gillar man debatt. Det fanns tillfällen när man fått hot och sånt.


Sitemap