Main Page Sitemap

Bästa öarna stockholms skärgård


bästa öarna stockholms skärgård

naturhamnarna på öns norra sida. Information in English, all information om skärgården på ett ställe! Många skärgårdsöar kan du även nå med bil. Oavsett vad du har för mål med ditt besök i Stockholms skärgård hoppas vi att du ska hitta det du behöver här på sajten. Egentligen heter ön Sandön, och Sandhamn är centralorten. Här kan du läsa mer om Möja: Möja Turistförening. Njut av båtarna och folklivet i gästhamnen. Med sitt soldränkta läge långt ut i det yttre av skärgården har Sandhamn den dramatiska effekt som man ibland kan sakna i de skyddade inre delarna.

Stockholms skärgård guide till 16 bästa öarnabästa öarna stockholms skärgård

Fiske stockholms ström
Stockholm Bästa boutiquehotell

Hyr cykel, titta på gamla gruvor och andra sevärdheter, bada från klipporna på öns nordöstra sida eller den fina sandstranden längre söderut. Vaxholm är även centralorten i Stockholms skärgård, kan man säga. Svartsö är en stor ö i mellanskärgården, så stor att det finns ett par sjöar. Båttrafik i skärgården, rederier, båtar, tips. Man kan antingen åka ut över dagen för att sola och bada samt äta en god bit mat, alternativt bo några dagar i de flertalet hotell och vandrarhem som skärgården erbjuder. Skärgården brukar delas upp i norra och södra delen där de populära öarna Vaxholm (centralort Sandhamn, Ljusterö och Blidö är några exempel på norra skärgården och öarna Dalarö (centralort Utö och Nåttarö är exempel på södra skärgården.bästa öarna stockholms skärgård

Här är tips på och en guide till Fjärderholmarna, Vaxholm, Sandhamn, Finnhamn, Möja, Arholma, Grinda och Utö. Landskapet på öarna är vackert skiftande från vilda kobbar till lummiga vikar.


Sitemap